Zwemvijvers en biobaden

zwemvijvers en biobaden tuinen dieter

Tijd doorbrengen in de natuur brengt tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Dit maakt dat de leefruimte buiten waardevoller is dan ooit te voren en steeds meer een organisch verlengstuk vormt van de binnenruimte. In de drukke tijdsgeest van vandaag, vormt het een broodnodige omgeving voor het herstel van ons lichaam en onze geest.

De tuin is een plek waar kinderen kunnen ravotten, en waar ouders of grootouders kunnen barbecueën, sporten, een boek lezen of afkoeling kunnen zoeken tijdens een hete zomerdag. Ook voor die laatste activiteit kan u bij Tuinen Dieter terecht. Want wat is er mooier dan die afkoeling te kunnen terugvinden in uw eigen zwemvijver of biopool? Een zwemvijver of biopool biedt niet enkel verfrissing of uw dagelijkse portie baantjes trekken, maar is bovendien een ecologisch, natuurvriendelijk en gezond alternatief voor een traditioneel zwembad. In een zwemvijver wordt namelijk geen gebruik gemaakt van chloor.

Bij de aanleg van een zwemvijver is het echter belangrijk om een keuze te maken tussen een hybride zwemvijver of een biopool. Maar wat is het verschil tussen beiden? Wij lijsten de belangrijkste eigenschappen en verschillen hieronder alvast even voor u op.

Zwemvijver / hybride zwembad

Een hybride zwembad is een natuurlijke zwemvijver waarbij de filtratie gebeurt door middel van een lavazone in de zwemvijver. Hierin worden vijverplanten geplaatst (bijvoorbeeld gele wateriris). Deze planten nemen via de wortels stikstof uit het water weg en zetten deze om in bladgroen waardoor de algengroei vermindert.

Bij een hybride bad kan een warmtepomp worden gebruikt. Echter, door de filtratie met waterplanten kan het water maximum 3° tot 5° celsius bij verwarmd worden. Indien u meer verwarmt, gaat de zwemvijver uit zijn natuurlijk evenwicht en is de kans op draadalgen een stuk groter.

Samenvattend voor het hybride zwembad:

  • Natuurlijke zwemvijver
  • Met lavazone en vijverplanten
  • Beperkt bij verwarmen mogelijk

gerestaureerde hoeve

Zwemvijver / biopool

Een biopool is een zwemvijver waarbij de filtratie extern gebeurt. Er is dus geen lavazone met vijverplanten. Hierdoor oogt de vijver strakker.

De filtratie gebeurt hier op een ecologische wijze met gebruik van bio-organismen en UV stralen. Een techniek die ook gebruikt wordt voor het filteren en zuiveren van zwembaden. Deze filterinstallatie wordt geplaatst in een tuinberging of -kast. Doordat de filtratie extern gebeurt, kan een biopool onbeperkt worden bijverwarmd.

 

Samenvattend voor de biopool:

  • Strakkere zwemvijver
  • Externe filtratie
  • Hierdoor is je zwemgedeelte groter
  • Onbeperkt bij verwarmen mogelijk

Hebben we u warm gemaakt? Maak dan nu een afspraak, wij overlopen de mogelijkheden graag met u!

Tot binnenkort,

#teamdieter

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer inspiratie.

 

Top