Waarom kiezen voor een duintuin?

Waarom kiezen voor een duintuin?

De afgelopen jaren merken dat de vraag naar duintuinen stelselmatig stijgt. Een prachtige soort tuin als je het ons vraagt. Maar vanwaar de stijgende vraag naar een duintuin?

Naast het esthetische is de grootste reden de onderhoudsvriendelijkheid. Vroeger kozen veel mensen voor een klassieke tuin waar veel planten bij te pas komen. Het onderhoud ligt hierdoor natuurlijk vrij hoog.

Met een duintuin heb je minder last van onderhoud. Een grote berg zand met daarin allerlei soorten grassen en je bent vertrokken.

De grassen bevatten ook nog extra voordelen: zo hebben ze weinig onderhoud nodig en behouden ze hun kleur doorheen de verschillende seizoenen.

Duintuinen zijn nu voornamelijk terug te vinden aan de kust, maar steeds meer duintuinprojecten worden in het binnenland uitgevoerd. Bijvoorbeeld voor mensen met een tweede verblijf waarbij er geen of weinig tijd voor het onderhoud van de tuin.

Meer weten hierover of wens je ons vrijblijvend te contacteren? Stuur dan gerust een mail naar info@tuinendieter.be of bel ons via 059 70 59 07

Top